T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KAĞITHANE - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Telefon
0212 221 07 75
Belgegeçer
0212 221 23 97
WEB
https://kagithanemaeoo.meb.k12.tr
Adres
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Etibank Caddesi No 114 Kağıthane İSTANBUL
Vizyon
İnsanlık kültürünü, insanın ve doğanın yararına bilimsel bir etik içerisinde geliştiren, kendi mutluluğu yanında her zerrenin varlığını ve mutluluğunu önemseyen öğrenciler yetiştirerek lider okul olmaktır.
Misyon
Öğrencilere evrensel normlara uygun eğitim ve öğretim ortamı sunmak, kişisel ve toplumsal ihtiyaçları karşılayabilecek bilgi, beceri ve yetenekleri kazandırmak; özgüveni gelişmiş, sosyal gelişimini en üst düzeyde gerçekleştirmiş, geçmişten aldığı kültürü geleceğe taşıyabilecek, doğayla uyumlu, çevre bilinci kazanmış, barışı önemseyen, mücadele gücü yüksek ve mutlu olmayı başarabilecek, çağdaş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı öğrenciler yetiştirmektir.
Başarılar
Öğrencimiz Burak ATMACA, 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı´nda yapılan Seviye Belirleme Sınavı´nda 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz, çeşitli dönemlerde ilçe ve il çapında düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif yarışmalarda birçok başarılar göstermişlerdir.
Öğretmen :25
Öğrenci :409
Derslik :16
Kütüphane Kitap Sayısı :1890
Öğretim Şekli :TAM GÜN, (AYNI BİNADA İLKOKUL VE ORTAOKUL OLARAK 3 VE 4. KATLARDA EĞİTİM-ÖĞRETİM YAPILMAKTADIR)...
Saatler
09:00 - 15:10
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
54ÖR numaralı Örnektepe-Taksim oobüsü ve Şişli-Alibeyköy-Yeşilpınar minibüsleri okulumuzun yakınından geçmektedir. Ayrıca Okmeydanı Şark Kahvesi mevkiinden geçen tüm otobüslerden Cemal Kamacı Spor Tesislerinde inilip okulumuza ulaşılabilir.
Servis Bilgisi
okul servisimiz mevcut değildir
Yerleşim Yeri
Okulumuz Kağıthane ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Etibank Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Etibank Caddesi, Kağıthane ile Beyoğlu ilçelerini birbirinden ayıran bir cadde olduğu için okulumuz Kağıthane (Mehmet Akif Ersoy Mahallesi) ve Beyoğlu (Örnektepe Mahallesi) bölgelerinden öğrenci almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
3,2 km.
Kontenjan Bilgileri
528
Sportif Etkinlikler
futbol turnuvaları, mendil kapmaca tunuvaları, sek sek turnuvaları ,basketbol turnuvaları, masa tenisi turnuvası vb. bir çok sportif etkinlik oluşturulmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
tübitak 4006 bilim şenliği
Proje Çalışmaları
topraksız tarım projesi, 10 bin okul projesi, fen deney projleri vb.
Yazdır