İSTANBUL / KAĞITHANE - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Saygıdeğer Velimiz;

2022-2023 eğitim –öğretim yılı faaliyetlerimizi ve yıl boyunca yapılacak çalışmaları siz saygıdeğer velilerimizle paylaşmak amacıyla bir araya gelmek istiyoruz. Öğrencimiz ve sizler için önem arz eden bu toplantımıza katılmanızı bekler, saygılar sunarız.

Tarih: 24.09.2022

Saat: 12:00

Yer: Öğrencinin okuduğu şube

Kas

Son yıllarda çok aktif bir şekilde kullanılan e-Devlet sistemi hemen hemen herkesin vazgeçilmez bir hizmet alma sistemi haline gelmiştir. E-Devlet sisteminde zamanınızdan tasarruf edebileceğiniz gibi işlemlerinizi daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Birçok resmi kurumun işlemlerini çevrimiçi olarak vatandaşlara sunan e-Devlet sisteminde farklı kurum ve kuruluşlara vermek amacıyla "Öğrenci Belgesi" alınabilir. Peki, e-Devlet üzerinden öğrenci belgesi nasıl alınır? Hangi adımlar takip edilir?

1.     Kurumlar tıklanır.

M harfine tıklanır.

16-11-2019

Milli Eğitim Bakanlığına tıklanır.

16-11-2019

"Öğrencilik Belgesi Sorgulama" tıklanır.

16-11-2019

"Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." Onay kutusu seçilerek, "Sorgula" butonuna tıklanır.

16-11-2019

Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanır.

16-11-2019

Oluşturulan barkodlu öğrenci belgesinin "Yazdır" butonuna basılarak çıktısı alınabilir.

Kaynak: https://www.turkiye.gov.tr/

Edevlet sayfasına yönlendirilmek için tıklayınız.